FOTO HISTORIKE/ Kukësi i ri ‘fringo’ në vitin 1971

Nga Naim Palushi

Besoj viti 1971.

Foto shumë e rrallë, autorin nuk e di.

Lagjja 1, themeluese e qytetit të ri, e vetme në këtë paraqitje të shkëlqyer.

Në foto: Kodra e Hazirve (ku ndodhet sot ish-Turizmi), Zabeli, spitali në ndërtim, Ramhasi, Drini i Zi, kodrat e Myç-Mamzit, komiteti partisë, gjeologjia, shkolla 8-vjeçare, konvikti, fusha e sportit, ushqimorja, artizanati, stabilimenti përpunim drunit, komunalja, pallatet e lagjes 1 shumica, mungon nr.16, çerdhja, kopshti, pallati i beqarve, 11 Janari, furra e bukës dhe bar lulishtja kush e mban mend.

Dmth orientohuni në foto.

T’lagjes 1 e kanë shumë të lehtë.

Poshtë pemtores janë Bozhet.

Shihni sa pemë ka pas qyteti rreth e rrotull.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *