• Tue. May 21st, 2024

Zbardhet një pjesë e përgjimeve që kanë fundosur efektivët e policisë në pikën e kalimit kufitar në Morinë, të arrestuar për shpërdorim detyre dhe korrupsion.

Në bisedat telefonike të përgjuara flitet për shuma parash në këmbimi të kalimit në kufi.

Siç kuptohet nga përgjimet efektivët u merrnin lekë nën dorë qytetarëve dhe më pas ryshfetin e ndanin me njëri-tjetrin. Në një prej episodeve të përgjuara dy efektivët Halim Shehu dhe Fatri Iseberi flasin me njëri tjetrin për shumat e kërkuara dhe ndarjen e lekëve.

Nga sa kuptohet nga përgjimet e siguruara nga gazetarja Xhensila Kodra, Halim Shehu ka folur me klientin por ky i ka ofruar 150 mijë lekë, kurse efektivi nuk ka pranuar duke thënë se nuk bëhet pa 250. Këtë bisedë ai e ka ndarë me kolegun Fatri Iseberi. Ky i fundit duket se është dakord dhe me këtë shumë.

 “Njëqind e pesëdhejtëshi nuk a keq. Gjendja ka degjeneru prapë (nuk kuptohet qarte) i degjenerum”, thuhet në një pjesë përgjimi për marrjen e lekëve.

Pjesë nga përgjimet të zbardhura nga Abcnews.al:

Halimi: He mik

Fatriu: A të thirri?

Halimi: Jo, hala jo

Fatriu: Se ika me ngrënë një pilaf thashë, që t’i kallzojsh

Halimi: A… sa ndalesh?

Fatriu: Po aq dhjetë minuta se… (nuk kuptohet qartë)

Gjatë pergjimit, në komunikimin e datës 14/12/2020, Fatri Iseberi komunikon me Halim Shehun e mes tyre veçohet me interes biseda si më poshtë vijon:

Fatriu: Hë

Halimi: Ka mbaru punë ai shoki…

Fatris: Jo bre vallaj

Halimi: Po vallaj. E marr në telefon unë që tash, i thashë kur të afrohesh se ja çova numrin tand, emrin… Edhe…

Fatriu: Eee

Halimi: Për besë, për besë tha, kam kenë në zbritje të Korçë tha, telefoni s’bejke me thirr… Po unë të kam thirrur dhjetë herë thashë bre… Une jam agjent doganor tha, kam kry pune… Thash, a përmend gjë emra aty? Për kokë të djalit tha jo tha s’kam përmend emrin tand hiç, veç tha se sun u lidhem me telefon. Une thashë ta lo porosi, ta lo njerin aty bre.. Edhe (nuk kuptohet qartë) un prita varja. Po veç kqyr në darkë një herë… Mos u permend gjo atyne se nuk del mire me ju thonë, po veç kqyr në darkë një herë, a po.. (nuk kuptohet qartë) a jo.

Fatriu: Tash sa…(nuk kuptohet qartë) Hajt.

Halimi: Hajt. Shumë mos me rënë në sy jo kaloj, jo kush e ka kalu, se veç ashtu…

Fatria: Jo, jo hajt…

Gjatë përgjimit, në 14/12/2020 ora 12:57:07, Fatri Iseberi komunikon me Halim Shehun e mes tyre veçohet biseda si më poshtë vijon:

Fatriu: A je kund bre?

Halimi: O mik ç’e ne Lezhë vallaj jam, me dhendër, me at (nuk kuptohet qartë) patenten. C’a bone ti?

Fatriu: Aa. Hiç vallaj, kesh t’u dal e takova at legenin. Engillin (kështu degjohet), edhe…

Halimi: Cilin?

Fatriu: Engillin, edhe… Erdh vetë bre…edhe si aj), tha u bofsh njëqind eursh. Jo or daj thash. Nuk o mirë qishtu thashë. I respektoi gjithe doganat e doganierët e u morr me ta e… Ku u’a q*va rropt. Shkova piva një kafe me të thash, qishtu nuk ban thash. Me m’u thashë, kur morrish dyqind e pesëdhjetë veç thashe hajde, ndrysh thash, jo. Tash une mirremedhe me këto, mirrem me ç’aq thashe…vete. A jo s’mundem tha, me njëqind e pesëdhjetë.

Thashë, jo.

Halimi: Njëqind e pesëdhejtëshi nuk a keq. Gjendja ka degjeneru prape (nuk kuptohet qarte) i degjenerum.

Fatriu: Jo, njeqind e pesëdhejte tha do me mbulu dhe doganiert or ti…Jo or ti thash…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *