VIDEO/ ‘Termopilet Shqiptare’, beteja e madhe e Lumës në 1912

Beteja e madhe e vitit 1912 ku ushtria serbe la mijëra të vrarë ndaj luftëtarëve shqiptarë.

Një histori që vjen përmes dëshmive  rrënqethëse për masakrat e mëpasshme të bëra nga serbët.

Çfarë ndodhi në vjeshtën e vitit 1912, si Lumjanët të ndihmuar edhe nga dibranët ndaluan hovin serb që donte të ndalej në Durrës dhe të mos lejonte shpalljen e Pavarësisë së Shqipërisë.

Beteja në qafën e Kolesjanit, dëshmitë dhe historitë.

Pse kjo betejë, historia, u mbyt për të mos u treguar.

Ndiqni te plote videon e dokumentarit te gazetarit Marin Mema, Termopilet Shqiptare…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *